dozvil news image

Харківська молодь розпочала співробітництво с Департаментом адміністративних послуг та споживчого ринку

08 листопада 2016

 В Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради відбулась зустріч з представниками Молодіжної ради при Харківському міському голові.

Під час зустрічі директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська ознайомила представників Молодіжної ради з організаційною структурою, функціями, повноваженнями, основними завданнями та практичним досвідом роботи Департаменту.

«Харків завжди був флагманом у сфері надання адміністративних послуг та став першим містом в Україні, де впровадили роботу територіальних центрів надання адмінпослуг. Вони стали ще одним майданчиком взаємодії харків’ян і влади. Наше завдання сьогодні – розширити ці можливості. Зараз ми готуємо до відкриття  Регіональний центр надання адміністративних послуг по пр. Тракторобудівників, 144, який надаватиме понад 400 послуг», ‒ повідомила Вікторія Китайгородська.  Вона зазначила, що, крім надання вже звичного набору послуг, у центрі проводитиметься реєстрація суб’єктів господарювання, оформлення паспорта громадянина України у формі картки, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, будуть надаватися послуги соціального характеру (субсидії, матеріальна допомога), пенсійного забезпечення та державна реєстрація актів громадянського стану.

Вікторія Китайгородська повідомила, що тепер центри надання адмінпослуг розпочали приймати заяви на ім’я Харківського міського голови Геннадія Кернеса, надавати первинну правову допомогу та юридичні консультації з правових питань.

Крім того, представників Молодіжної ради було ознайомлено зі станом розвитку підприємництва в місті Харкові, в тому числі підприємств галузей торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування.

За словами директора департаменту «Одним з основних механізмів підтримки підприємництва у м. Харкові та вирішення широкого кола проблем на шляху його розвитку стала Програма підтримки розвитку підприємництва у м. Харкові на 2012-2017 роки, в розробці і реалізації якої приймають участь підприємницькі структури, науковці, громадські та профспілкові організації. На сьогодні в рамках реалізації зазначеної Програми створюється веб-сайт «Підприємництво та споживчий ринок міста Харкова», який буде презентувати Харків, як краще місто для ведення бізнесу».  

Представникам Молодіжної ради було запропоновано приймати активну участь у розробці сайту та нової Програми підтримки розвитку підприємництва у м. Харкові.

Зі своєї сторони молодь націлена на конструктивну роботу та виявила бажання активно залучатися до всіх заходів, направлених на розвиток підприємництва в місті.