dozvil news image

Семінар з обміну досвідом «Запровадження європейських стандартів адміністративної процедури в діяльності органів місцевого самоврядування України»

17 березня 2017

16-17 березня в м. Львів в рамках реалізації шведсько-українського проекту Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» керівництвом Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку взято участь в семінарі з обміну досвідом «Запровадження європейських стандартів адміністративної процедури в діяльності органів місцевого самоврядування України».

         Представники 15-ти міст-партнерів проекту, партнерських інституцій та міжнародних проектів обговорили досвід впровадження європейських стандартів адміністративної процедури органами місцевого самоврядування України через місцеві акти, встановлення власних вимог щодо якості адміністративних послуг, відкриту та інклюзивну процедуру прийняття рішень.

До семінару долучились представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, фахівці міжнародних проектів GIZ та Інституту Рауля Валленберга, Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA).

      Вікторією Китайгородською було презентовано роботу Центру надання адміністративних послуг м. Харкова, стан та перспективи його розвитку в розрізі дотримання основних принципів верховенства права в Україні.

За підсумками семінару учасники напрацювали рекомендації для подальшого просування реформ у сфері надання адміністративних послуг та адміністративних процедур на національний рівень та ефективної реалізації принципів верховенства права на місцевому рівні.

         Також учасники семінару ознайомились з роботою Центру надання адміністративних послуг міста Львова.