dozvil news image

Зареєструвати ЗМІ та бізнес стало простіше

23 січня 2014

 Процедури реєстрації друкованих засобів масової інформації та підприємницької діяльності спростилися.


Про це повідомив начальник Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області Олег Дробот.
 
Він зазначив, що зміни у сфері реєстрації ЗМІ сталися після 8 січня. Зокрема, змінився перелік документів, які необхідно подавати до реєстраційної служби. Наприклад, скасували необхідність подавати нотаріально завірену копію статуту та виписку з Державного реєстру фізичних та юридичних осіб- підприємців. Такі дані реєстратор повинен отримувати з реєстру самостійно.
 
Також торкнулися зміни і реєстрації бізнесу. Тепер фізичні та юридичні особи-підприємці при реєстрації можуть вибрати і оформити спрощену систему оподаткування.
 
«До 1 січня 2014 року підприємці зверталися до Міністерства доходів і зборів, щоб перейти на спрощену систему оподаткування. Зараз же вони можуть подати додаткову заяву до реєстраційної служби, і реєстратор сам сформує пакет документів, зісканує його і засобами реєстру відправить до Міністерства доходів», - повідомив Олег Дробот.
 
Підприємець після цього, зазначив начальник служби, забирає в регіональному підрозділі Міністерства доходів і зборів готовий документ.
 
За словами Олега Дробота, всі зміни, які відбулися в законодавстві у сфері реєстрації, поліпшать і прискорять роботу реєстраційної служби.