dozvil news image

Документи на реєстрацію права власності тепер розглядатимуть всього за п'ять днів

23 січня 2014

 З 1 січня термін розгляду документів на реєстрацію права власності на нерухомість становить всього 5 днів.


Про це повідомив начальник Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області Олег Дробот. За його словами, це пов'язано із змінами в законодавстві України.
 
Як повідомив Олег Дробот, документи для реєстрації єдиного майнового комплексу, а також новостворених чи новозбудованих будинків, з видачею свідоцтв, розглядаються в двотижневий термін.
 
Крім того, 11 лютого набуде чинності новий порядок реєстрації прав на нерухоме майно, затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Згідно з порядком, людям буде надана альтернатива подачі документів до органів реєстрації, наприклад поштою. У цьому випадку папери потрібно завіряти нотаріально.
 
«Також вирішено питання з втраченими документами, зокрема свідоцтвами про право власності, які видавалися органами місцевого самоврядування. З 11 лютого реєстратор на підставі архівної довідки може оформити свідоцтво про право власності, яке стане дублікатом втраченого або пошкодженого документа», - повідомив начальник реєстраційної служби.
 
Ще одна зміна торкнеться реєстрації права оренди земельної ділянки. З 11 лютого достатньо буде подати одну заяву, яка враховуватиме всі права.
Нагадаємо зареєструвати право власності на земельну ділянку або інше речове право на земельну діляну можна в територіальних підрозділах Центру надання адміністративних послуг м. Харкова