dozvil news image

До уваги підприємців!

12 лютого 2014

На виконання постанови Верховної Ради України від 06.09.2012р. №5215-VI «Про зміну і встановлення меж міста Харків, Дергачівського і Харківського районів Харківської області» та рішення 20 сесії Харківської міської ради 6 скликання  від 24.10.2012р. №907/12 «Про впорядкування найменувань», управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради повідомляє.

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», усі суб’єкти господарювання, які були зареєстровані на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці підлягають обов’язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів Єдиного державного реєстру в порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Пунктом 8 статті  4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарювання» визначено основні вимоги до порядку щодо  переоформлення документів дозвільного  характеру.

Підставами для переоформлення документа дозвільного характеру є:

    - зміна найменування суб'єкта господарювання - юридичної особи або прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця;

   -  зміна місцезнаходження суб'єкта господарювання.

Законом можуть бути встановлені інші підстави для переоформлення документів дозвільного характеру.

Дозвільний орган протягом двох робочих днів з дня одержання заяв про переоформлення документа дозвільного характеру, документа, що додається до неї, зобов'язаний видати переоформлений на новому бланку документ дозвільного характеру з урахуванням змін зазначених у заяві про переоформлення документа дозвільного характеру якщо інше не встановлено законом.

Після здійснення перереєстрації та внесення відповідних змін до Єдиного державного реєстру, усі юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають документи дозвільного характеру повинні переоформити їх, звернувшись до державного адміністратора в Центр надання адміністративних послуг м. Харкова, який розташовано за адресою: м. Харків, Червоношкільна набережна, 26.