dozvil news image

Щодо порушення термінів видачі документів дозвільного характеру Державною інспекцією сільського господарства в Харківській області

24 березня 2014

За порушення термінів видачі дозволів посадову особу Держсільгоспінспекції в Харківській області притягнуто до адмінвідповідальності.

 

Фахівцями Держпідприємництва з 12 по 18 лютого 2014 року було проведено перевірку Держсільгоспінспекції в Харківській області стосовно додержання вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру.

За результатами перевірки було встановлено, що інспекцією неодноразово порушувалися строки видачі дозволів.

Враховуючи, що Кодексом України про адміністративні правопорушення за такі дії посадових осіб інспекції передбачено відповідальність (стаття 166-10), фахівцями Держпідприємництва було складено 4 протоколи про адміністративне правопорушення. Після перевірки протоколи були передані на розгляд до Дзержинського районного суду м. Харкова.

20 березня 2014 року суд розглянув одну з цих справ. Постановою суду посадову особу Держсільгоспінспекцією в Харківській області визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, на неї накладено штраф.

Поза межами Києва це стало першим випадком, коли за порушення прав підприємців державного службовця притягнуто до відповідальності.

 

Підставою для здійснення перевірки була інформація від Управління підприємництва та дозвільних процедур виконавчого комітету Харківської міської ради.