dozvil news image

Податкові служби в січні працюватимуть без вихідних для оформлення підприємців-єдинників.

08 грудня 2011

 Про це 7 грудня на семінарі, присвяченому новим правилам роботи на єдиному податку, повідомив начальник управління оподаткування прибутків фізичних осіб Державної податкової адміністрації в Харківській області Гліб Мілютін.

За його словами, з 1 по 25 січня 2012 р. буде проведена перереєстрація підприємців, працюючих або бажаючих працювати на єдиному податку. Для цього бізнесменам треба заповнити і здати в податкові органи заяви спеціального зразка (їх форму до січня повинен затвердити Мінфін). З проектом форми заяви можна ознайомитися на сайті Державної податкової служби України (http://www.sta.gov.ua). "Як тільки стане відома затверджена форма заяви, податкова служба доведе це до відома підприємців, зокрема, через ЗМІ. Оскільки підприємців багато, а термін оформлення заяв обмежений, податківці працюватимуть без вихідних і з продовженим робочим днем", - повідомив Г. Мілютін.

Також він повідомив, що перелік документів, які повинні додаватися до заяви на оформлення єдиного податку, повністю вказаний в законі від 4 листопада, і ніяких додаткових документів здавати не треба.

Щодо форми Книги обліку прибутків підприємців, що входять в першу, другу і третю групи (ПДВ, що не є платниками), то її повинен розробити і затвердити Мінфін.

 

Джерело "SQ"