dozvil news image

До уваги підприємців! В.о. Президента підписав закон про скорочення кількості дозволів

25 квітня 2014

Сьогодні, 25 квітня 2014 року, в.о. Президента України Турчинов О.В. підписав розроблений Держпідприємництвом Закон, яким передбачено суттєве скорочення кількості дозвільних документів

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру» від 09.04.2014 № 1193-VII, скасовується необхідність погодження з державними органами здійснення господарської діяльності, на яку раніше потрібно було отримувати дозволи.

Для Держпідприємництва завжди було пріоритетним зменшення кількості документів дозвільного характеру та скасування зобов’язання отримувати погодження, висновки та інші документи, які передують одержанню дозволу. Законом такий обов’язок покладено на дозвільний орган, що оформляє дозвільний документ без залучення суб’єкта господарювання.

Крім того, до виключної компетенції адміністративного суду віднесено прийняття рішень щодо анулювання документа дозвільного характеру з підстав, визначених Законом.

В цілому, Закон суттєво зменшує адміністративний тиск на суб’єктів господарювання, упорядковує кількість дозвільних документів та створює сприятливі умови для надходження інвестицій у країну.

З детальним переліком скасованих документів дозвільного характеру можна ознайомитись за посиланням  http://www.dkrp.gov.ua/info/3339.

 Даний Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

 

 

© Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва