dozvil news image

Досвід роботи харківського Центру надання адміністративних послуг буде впроваджений центральними та столичними органами реєстраційної служби України

22 травня 2014

Про це, 21 травня, під час робочої поїздки до Харкова повідомив голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв.

Він зазначив, що харківський центр відповідає всім сучасним вимогам. «Центр надання адміністративних послуг в Харкові є зразком для наслідування. Ми плануємо, що цей досвід буде впроваджений і в інших регіонах України. Те, що я вперше побачив у Харкові, - це електронний стенд з покроковими інструкціями по всіх можливих реєстраційних діях. Це шикарне нововведення. Також мені сподобалося, що в центрі створені всі умови для людей з обмеженими можливостями, зокрема, для незрячих людей», - підкреслив Ігор Алексєєв.

За його словами, система роботи, яка впроваджена в харківському центрі, буде використана і на сайті Державної реєстраційної служби України, а також в Центрі надання адміністративних послуг у Києві. Зокрема, йдеться про отримання переліку необхідних документів на електронну пошту, коли клієнт, вибравши послугу, може менше ніж за хвилину отримати на електронну пошту цей перелік. За словами глави реєстраційної служби України, для людей перевага полягає в тому, що їм не потрібно витрачати час і гроші на консультації з цих питань з юристами.

Довідка. За 4 місяці 2014 року в Центр надання адміністративних послуг Харкова звернулося 71,8 тис. заявників, у тому числі в Єдиний дозвільний центр - більше 33 тис. чоловік. Видано 14,5 тис. результатів адміністративних послуг, в тому числі 6,9 тис. документів дозвільного характеру.