dozvil news image

При перевірці ДАСК необхідно надавати оригінали документів

15 грудня 2011

 Державна архітектурно-будівельна інспекція роз'яснила, що під час проведення перевірок посадовцям архітектурно-будівельних інспекцій необхідно надавати не копії, а оригінали документів (лист ДАСК від від 19.10.2011 р. N 40-16-3584). 

Така норма обґрунтовується підпунктом 3 пункту 5 Положення про ДАСК України, яке затверджено Указом Президента України від 8 квітня 2011 року № 439. Згідно з Положенням посадові особи ДАСК мають право отримувати безоплатно інформацію, документи і матеріали. як то технічну і проектну документацію, журнали загальних робіт, авторського нагляду, спеціальних і окремих видів робіт, акти обстеження прихованих робіт, проміжного приймання, відповідальних конструкцій, індивідуального і комплексного випробування устаткування, систем, мереж і пристроїв, а також інші документи, визначені державними будівельними нормами А.3.1-5-96 та передбачені в інших ДБН.

Разом з тим, посадовцям забороняється вимагати інформацію та документи, не пов’язані із здійсненням державного архітектурно-будівельного контролю. Це визначено Порядком здійснення державно-будівельного контролю, затвердженим  постановою Кабміну від 23 травня 2011 року № 553.