dozvil news image

Відбувся круглий стіл на теми «Стратегічне управління в малому бізнесі: методично – прикладні аспекти», «Дії підприємців при перевірках контролюючими органами»

31 березня 2015

31 березня 2015 року Департаментом підприємництва та споживчого Харківської міської ради спільно з науково-дослідним центром «Економічні проблеми розвитку підприємництва в Україні» ХДУХТ проведено «круглий стіл» на теми «Стратегічне управління в малому бізнесі: методично – прикладні аспекти», «Дії підприємців при перевірках контролюючими органами». Даний захід проходив в рамках реалізації Програми підтримки розвитку підприємництва в м. Харкові на 2012-2015 роки.

Учасники круглого столу: професорсько-викладацький склад ХДУХТ; представники Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради; юрисконсульт – адвокат, член Київської міської колегії адвокатів; підприємці; представники громадських та профспілкових організацій підприємців; студенти.

Спікерами з урахуванням особливостей сучасного етапу розвитку економіки, а саме мінливості зовнішнього середовища, недосконалості фінансового менеджменту, відсутності суттєвої державної підтримки малого бізнесу, було акцентовано увагу на необхідності використання у практиці малих суб’єктів господарювання стратегічного управління їх діяльністю, застосування якого забезпечить ефективне й стабільне функціонування в ринкових умовах, а також підвищить їх конкурентні позиції. Розглянуто сутність, етапи формування стратегії управління малим підприємством, проаналізовано переваги та недоліки.  

Було доведено інформацію про правила поведінки під час проведення перевірок контролюючими та правоохоронними органами, вирішення проблемних ситуацій, які виникають під час проведення перевірок і т. ін. 

Учасниками засідання було підготовлено ряд раціональних пропозицій щодо розвитку підприємницької діяльності, які будуть направлені для розгляду центральним органам виконавчої влади.

Фотоwww.dozvil.kh.ua/photos.jsp