dozvil news image

У ЄДЦ запроваджено систему електронного документообігу між державними адміністраторами та дозвільними органами

20 грудня 2011

 Для забезпечення сприятливих умов для розвитку підприємництва  на основі максимальної прозорості процедури видачі дозвільних документів, а також залучення потенційних інвесторів в м. Харків. у Єдиному дозвільному центрі м. Харкова запроваджено систему електронного документообігу та автоматизованого обміну даними на місцевому рівні між державними адміністраторами та представниками дозвільних органів за допомогою інформаційного порталу «Єдиний дозвільний центр».

Мета – підвищення якості послуг ЄДЦ, скорочення витрат часу при виконанні всіх інформаційних процесів усіма виконавцями дозвільного процесу за допомогою віртуалізації дозвільного процесу. Це забезпечить процес виконання документів дозвільного характеру представниками дозвільних органів у режимі віддаленого доступу до порталу «Єдиного дозвільного центру», що значно мінімізує витрати часу, та дозволить суб’єкту господарювання дистанційно отримувати кінцеву відповідь.

 

На теперішній часу розпочато роботу з підключення регіональних та місцевих дозвільних органів на відділеному доступі до бази даних інформаційного порталу «Єдиний дозвільний центр».

 

Станом на 19.12.2011 року до бази даних інформаційного порталу «Єдиний дозвільний центр» підключено на відділеному доступі наступні дозвільні органи регіонального та місцевого рівня:

- Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області;

- Головне управління Держкомзему у Харківській області;

- Управління культури  і туризму Харківської обласної державної адміністрації;

- Головне управління Держтехногенбезпеки у Харківській області;

- Харківська обласна санітарно-епідеміологічна станція;

- Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області;

- Державний заклад Санітарно-епідеміологічна станція на Південній залізниці МОЗ України;

- Управління містобудування та архітектури Харківської ОДА;

- Харківське регіональне управління водних ресурсів;

- Територіальне управління Державного комітету України з промислової безпеки охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області;

- Управління Держкомзему у місті Харкові;

- Управління екології Департаменту комунального господарства Харківської міської ради;

- Харківська міська санітарно-епідеміологічна станція;

- Управління містобудування та архітектури Харківської міської ради;

- Управління ветеринарної медицини м. Харкова.

 

Також, звертаємо увагу на те, що на виконання Закону України «Про перелік документів дозвільного характеру» з грудня 2011 року у роботі Єдиного дозвільного центру додатково приймають участь представники Головного Державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області, Державної інспекції з карантину рослин по Харківській області та управління екології Департаменту комунального господарства Харківської міської ради.

 

 

Довідково: на сьогодні  роботу Єдиного дозвільного центру забезпечують 12 місцевих та 20 регіональних дозвільних органів, на момент відкриття 30.05.2011р. нового приміщення Єдиного дозвільного центру в його роботі приймали участь представники 9 місцевих та 17 регіональних дозвільних органів.