dozvil news image

Круглий стіл

27 квітня 2015

 

27.04.2015 Департаментом підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради спільно з науково-дослідним центром «Економічні проблеми розвитку підприємництва в Україні» ХДУХТ проведено «круглий стіл» на теми «Особливості антикризової діяльності суб’єктів малого бізнесу в сучасній економіці» та «Дерегуляція в сфері дозвільної системи». Даний захід проходив в рамках реалізації Програми підтримки розвитку підприємництва в м. Харкові на 2012 - 2015 роки.

Учасники круглого столу: професорсько-викладацький склад ХДУХТ; представники Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради; представники громадських та профспілкових організацій підприємців; підприємці; аспіранти; студенти.

Спікерами було наголошено на необхідності урахування кризових явищ та можливих їх наслідків у діяльності підприємств, тобто організації антикризової діяльності. В умовах наростання в Україні економічної кризи вітчизняні підприємства повинні формувати новий підхід до системи управління взагалі та антикризового зокрема. Це набуває особливої актуальності для вітчизняних підприємств малого та середнього бізнесу, який не має достатньо резервних ресурсів та страхових інструментів для самостійного подолання кризового тиску. Також було розглянуто сутність, стадії розвитку кризових ситуацій на малих підприємствах, проаналізовано статистичні дані результатів діяльності українських підприємств у 2010 - 2014 рр., виявлено головні зовнішні фактори, які зумовлюють появу економічної кризи на підприємствах, запропоновано конкретні антикризові заходи щодо нівелювання кризових ситуацій на підприємствах малого та середнього бізнесу.

Учасників круглого столу було ознайомлено з діяльністю  Центру надання адміністративних послуг м. Харкова, принципами та перспективами його роботи. Крім того, присутнім була доведена інформація щодо  дерегуляції в сфері дозвільної системи.

У процесі дискусійного обговорення проблематики антикризової діяльності та питань дерегуляції в сфері дозвільної системи учасники заходу виробили чимало пропозицій для подальшої плідної співпраці між підприємцями, науковцями та органами місцевої влади.

Фото www.dozvil.kh.ua/photos.jsp