dozvil news image

Обмін кращими практиками в межах проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні»

26 серпня 2015

20-22 серпня в Пирятині Полтавської області в межах проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» пройшов семінар «Механізми участі громадськості як основа впровадження принципів верховенства права в муніципальному управлінні», який є частиною програми обміну кращими практиками.

 Учасниками семінару стали представники дванадцяти міст-учасників та чотирьох резервних міст проекту, представники Академії Фольке Бернадотта, Асоціації малих міст України, експерти. Метою заходу був обмін досвідом з питань успішного залучення громадськості до управління громадою, вдалого застосування механізмів демократії участі як основи забезпечення принципів верховенства права в наданні публічних послуг.

В заході прийняла участь керівник Центру надання адміністративних послуг м. Харкова Ірина Синицька.

Під час семінару учасники ознайомилися з досвідом міста Пирятин в застосуванні методу Оксфордських дебатів та деліберизаційних майстерень.

Проект «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні» реалізується Академією Фольке Бернадотта, Асоціацією малих міст України та Центром Разумкова за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).

Фото