dozvil news image

До уваги підприємців! Набув чинності закон про спрощення започаткування власної справи

08 червня 2011

 

З 6 червня 2011 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємництва» (№3263-VI від 21.04.2011 р.).

 Відповідно до закону при реєстрації юридичної особи (товариства з обмеженою відповідальністю, державного комерційного підприємства, комунального унітарного  підприємства, командитного товариства) засновники самостійно визначають розмір статутного капіталу.

Крім того, скасовується необхідність формування статутного капіталу до проведення державної реєстрації. Згідно з законом статутний капітал підлягає учасниками юридичної особи сплаті до закінчення першого року з дня державної реєстрації підприємства.

Також відміняється обов'язкове нотаріальне засвідчення статутних документів, які необхідні для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідні зміни внесено до Господарського та Цивільного кодексів України, Законів України «Про господарські товариства», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», «Про державну реєстрацію актів цивільного стану».