dozvil news image

Презентовано результати досліджень проекту Академії Фольке Бернадотта

30 січня 2017

30 січня 2016 року в межах проекту  Академії  Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні» представники Центру надання адміністративних послуг м. Харкова прийняли участь у робочій зустрічі з вдосконалення надання адміністративних послуг.

Під час зустрічі відбулася презентація результатів дослідження у м. Харкові «Оцінка дотримання принципів верховенства права при наданні реєстраційних послуг у місті Харкові»: процес оцінювання, проблемні питання, основні висновки та рекомендації.

Участь у зустрічі взяли представники виконавчих органів Харківської міської ради, Академії Фольке Бернадотта, Асоціації малих міст України, громадських організацій, соціалогічної агенції «ФАМА» та науковці.Результати проведеного дослідження свідчать про достатньо високий рівень забезпечення принципів верховенства права на рівні оцінки як працівників, так і користувачів адміністративних послуг з реєстрації.

Втім було виявлено ряд проблем з реалізацією принципів верховенства права. Саме з метою їх вирішення на засіданні Дорадчого комітету проекту, який створений при міськраді, разом з експертами Академії Фольке Бернадотта на основі результатів дослідження визначено основні кроки щодо розробки плану дій з подолання виявлених недоліків та вдосконалення системи надання адміністративних послуг.