dozvil news image

Засідання секції з питань адміністративних послуг

28 квітня 2017

 27 квітня в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID відбулося засідання Секції з питань адміністративних послуг.

В її роботі прийняли участь керівники міських центрів надання адміністративних послуг, представники центральних органів виконавчої влади.

З привітальним словом до учасників засідання звернулися заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв та директор Центрального офісу впровадження децентралізаційної реформи Асоціації міст України Володимир Мягкоход.

Директор  Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська презентувала роботу системи надання адміністративних послуг у місті Харкові.

У свою чергу директор Департаменту реєстрації Олег Дробот поділився інформацією про створення в Харкові реєстру територіальної громади.

Під час засідання були обговорені проекти нормативно-правових актів: про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації та наближення до громадян адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, про внесення змін до Закону України «Про адміністративні послуги» щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг», про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух».

Крім того, учасники засідання Секції обговорили практичні питання впровадження нових законів щодо реєстрації місці проживання, видачі паспортів, здійснення державної реєстрації.