dozvil news image

До уваги відвідувачів!

17 травня 2017

З 22.05.2016р. в Центрі надання адміністративних послуг м.Харкова (Червоношкільна набережна, 26) в другий понеділок місяця з 10.00 до 12.00 та в останній четвер місяця з 9:00 до 12:00  відвідувачам Центру, за необхідністю, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях буде надаватись безоплатна вторинна правова допомога.

Безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

    Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

-         захист;

-         здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

-         складення документів процесуального характеру.

 

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, визначених статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» .