dozvil news image

У Харкові створили комісію з погодження документації землеустрою

27 грудня 2011

 У Харківській міській раді з'явилася комісія, яка розглядає питання, пов'язані з погодженням документації із землеустрою.

Комісія забезпечить дотримання законності в питаннях надання права використання земельних ділянок. Видачу рішень здійснюватимуть у найкоротший строк, з мінімальною участю заявника. Також комісія мінімізує кількість документів, які потрібно подавати заявникові для отримання погодження, зменшить його витрати, забезпечить доступність інформації розгляду його питання, зменшить соціальну напругу між органами і суб'єктами господарювання.
Згідно з рішенням сесії, до складу комісії увійшли представники управління Держкомзему, управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин, міської санітарно-епідеміологічної станції, Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області, органу охорони культурної спадщини: управління культури і туризму облдержадміністрації, управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

У разі вирішення питань, пов'язаних із землями лісогосподарського призначення, а також питань, пов'язаних із розробкою корисних копалин, до складу комісії входитимуть представники обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного управління водних ресурсів, територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці і шахтного нагляду по Харківській області.

К комісія засідатиме один раз на тиждень. Документацію прийматимуть у Єдиному дозвільному центрі.