dozvil news image

Представники Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг вивчають досвід роботи в сфері надання адмінпослуг в м. Харкові

03 листопада 2017

Зустріч з представниками асоціації провела сьогодні, 3 листопада, в малому залі міської ради заступник Харківського міського голови - керуючий справами виконавчого комітету міськради Тетяна Чечетова-Терашвілі. У заході також взяли участь директори профільних департаментів, представники центрів адміністративних послуг Харкова.
      Від імені міського голови Геннадія Кернеса віце-мер привітала всіх присутніх. Вона нагадала, що в квітні Харків підписав меморандум про співпрацю зі Всеукраїнською асоціацією центрів надання адміністративних послуг. «Для нашого міста важлива співпраця з асоціацією. Завдяки вступу до неї ми можемо обмінюватися досвідом і кращими практиками в сфері надання послуг і спільно працювати над законодавчими ініціативами», - зазначила Тетяна Чечетова-Терашвілі.
        Вона також розповіла гостям про відкриття в Харкові на базі адміністрацій Київського і Шевченківського районів двох сучасних центрів надання адміністративних послуг «Прозорий офіс», а також про створення Регіонального центру послуг.
         Крім цього,  віце-мер зазначила, що міська рада не зупиняється на досягнутому, і в 2018 році в Харкові планується відкриття ще чотирьох «Прозорих офісів» в шести районах міста.
      Директором Департаменту надання адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторєю Китайгородською було презентовано роботу Регіонального центру послуг.

         У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, директор Департаменту надання адмінпослуг Київської міської державної адміністрації Наталія Шамрай зазначила, що Регіональний центр послуг Харкова - це той приклад, який має переймати вся Україна. «Регіональний центр послуг Харкова - це дійсно передовий досвід, який є дуже плідним для асоціації та її членів. Подібний обмін досвідом важливий для подальшого розвитку сфери надання адмінпослуг в Україні, і в подальшому ці напрацювання будуть втілені в законодавчих ініціативах, що сприятимуть розвитку України в цілому», - підкреслила Наталія Шамрай.