dozvil news image

Дозвільний центр перейшов від «єдиного офісу» до «єдиного вікна»

18 січня 2012

 Єдиний дозвільний центр у Харкові з 1 січня перейшов на більш ефективну систему видачі дозвільних документів.

Про це сьогодні, 18 січня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила заступник директора департаменту - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі.
Вона нагадала, що з 1 січня набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Згідно з ним змінюється принцип взаємодії дозвільних органів та суб'єктів господарювання.
«До 1 січня 2012 року підприємець міг звернутися або до представника дозвільного органу, або до державного адміністратора. Тепер дозвільні документи видають тільки державні адміністратори в дозвільному центрі. Представники дозвільних органів виконують функції консультантів. Тож ми плавно переходимо від принципу «єдиного офісу» до принципу «єдиного вікна», - уточнила начальник управління підприємництва та дозвільних процедур.
Принцип «єдиного вікна» забезпечує простоту отримання дозвільних документів. Суб'єктові господарювання потрібно лише подати повний пакет документів державному адміністратору, а той передасть їх на виконання дозвільному органу.
Як повідомила Тетяна Чечетова-Терашвілі, Харківська міська рада провела низку заходів, що забезпечили ефективний перехід від однієї системи взаємодії до іншої.
«Понад 80 робочих місць адміністраторів та представників регіональних дозвільних органів підключили до інформаційного порталу ЄДЦ, щоб забезпечити автоматизований обмін даними. Заявка підприємця відразу ж надходить у дозвільний орган для подальшого розгляду», - наголосила начальник управління.
Крім того, у рамках переходу до принципу «єдиного вікна» в Єдиному дозвільному центрі кількість державних адміністраторів збільшиться з 17 до 27 осіб. Як зазначила заступник директора департаменту, це оптимізує роботу центру та збільшить його пропускну спроможність.

Джерело Харківська міська рада