dozvil news image

Держадміністратори ЄДЦ можуть штрафувати керівників дозвільних органів

18 січня 2012

 Відповідальність керівників дозвільних органів за порушення закону про дозвільну систему у сфері господарської діяльності посилено з 1 січня.

Про це сьогодні, 18 січня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила заступник директора департаменту - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі.
Вона нагадала, що відповідні зміни внесено до Кодексу про адміністративні правопорушення в ст. 166-10.
«Тепер, якщо дозвільний орган виявляє порушення термінів розгляду документів дозвільного характеру, державний адміністратор може скласти адміністративний протокол стосовно керівника цього органу. Розширено перелік правопорушень, за якими може настати адміністративна відповідальність, на суми від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів. До переліку включено порушення термінів розгляду документів, якщо дозвільний орган дає відмову, не обгрунтовану жодною статтею закону, або безпідставно анулює документ дозвільного характеру, або якщо суб'єктові господарювання не повідомили вчасно про відмову. Посилення відповідальності дасть змогу мінімізувати кількість порушень у цій сфері», - підсумувала Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Джерело Харкіська міська рада