dozvil news image

Прийом повідомлення від власників житла про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб

25 жовтня 2022

До уваги громадян, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб!

З 26.10.2022 ЦНАП м. Харкова та його територіальні підрозділи розпочинають прийом від власників житла повідомлення про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб. 

Власники житлових приміщень, які тимчасово безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію витрат на комунальні послуги, сума якої у період з 01.10.2022 р. по 31.03.2023 р. визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Як отримати компенсацію? 

1. Власник житла (або його представник) звертається:

- з повідомленням до ЦНАПів за місцем розташування житла

або

- на електронну адресу Tpodjkg@gmail.com

*При поселенні переселенців заява подається не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО.

Важливо! У разі зміни кількості ВПО або припинення їх проживання, власник житла зобов'язаний протягом одного робочого дня подати до ЦНАП відповідну заяву або надіслати повідомлення на електронну адресу Tpodjkg@gmail.com;

2. власник житла (або його представник) щомісячно, не пізніше п'яти днів з дня закінчення звітного місяця, звертається до управління соціального захисту населення (або на електронну адресу departamentsp2018@gmail.com) із заявою на отримання компенсації.

Перелік документів 

1. Повідомлення.

2. Паспорт громадянина України власника житла (оригінал).

3. Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків власника житла (оригінал).

4. Документи, що підтверджують право власності на жиле приміщення (оригінал).

5. У разі подання повідомлення представником власника, наймачем (орендарем) житла, спадкоємцем, який прийняв спадщину, додатково пред’являється:

- документ, що посвідчує особу;

- документ, що підтверджує повноваження особи як представника власника, наймача (орендаря) житла, спадкоємця, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).

6. Інформація про внутрішньо переміщених осіб – ПІБ, дані паспорта, або свідоцтва про народження дитини, реєстраційного номера облікової картки платника податків, адреси реєстрації, дати та номеру довідки впо, контактний телефон.

7. Копія довідки внутрішньо переміщеної особи про взяття на облік в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та копії відповідних довідок членів сім’ї.

8. Копії документів, що підтверджують родинні відносини (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу) заявника та членів сім’ї. 

Прийом здійснюється за попередньою реєстрацією в електронній черзі через:

- вебсайт за посиланням https://dozvil.kh.ua/queue 

- Call-центр 0800-304-304 (безкоштовний-багатоланковий)

- чат-бот телеграмм https://t.me/CNAPKharkiv_bot