dozvil news image

Держветслужба назвала документи, які більше не видає

20 лютого 2012

 У листі Держмитслужбі від 01.02.2012 р. N 15-7-10/698 Державна ветеринарна і фітосанітарна служба розповіла, які документи органи митниці від суб'єктів господарювання вимагати не можуть.

Зокрема, у листі зазначені такі документи, як узгодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин, сертифікату відповідності сільськогосподарської продукції і сировини рослинного походження вимогам за змістом в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів і важких металів і сертифікату про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів. Названі документи не включені в Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, який діє з 1 січня 2012 року.

При цьому Госветслужба зазначила, що такі документи на сьогодні не видаються.

Отже органи митниці не можуть вимагати названі документи, виходячи з норми ст. 1 Закону "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", якої забороняється вимагати від суб'єктів господарювання отримання тих документів, необхідність отримання яких не передбачена законом і які не внесені у вказаний вище Перелік.

Джерело Ліга Закон