dozvil news image

Карантинний сертифікат видаватимуть не в дозвільному центрі

23 лютого 2012

 Відповідний законопроект передано на розгляд до Верховної Ради  

 Карантинний сертифікат, фітосанітарний сертифікат та фітосанітарний сертифікат на реекспорт видаватиметься безпосередньо державним інспектором з карантину рослин (в тому числі у визначених пунктах карантину рослин, у пунктах пропуску на державному кордоні України та митницях призначення). На сьогодні вони видаються через державного адміністратора  у дозвільному центрі.

Дані зміни передбачаються законопроектом “Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності” (реєстр. № 9763 від 31.12.2012).

Окрім того, не через дозвільні центри передбачається видавати наступні документи:

—      дозволи на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та дозволи Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) на перевезення вантажів автомобільним транспортом між державами та членами (ЄКМТ);

—      дозволи на реекспорт товарів, що походять з інших країн,  карантинні дозволи,  міжнародні ветеринарні сертифікати;

—      сертифікати якості зерна та продуктів його переробки,  тощо.

Після обговорення на засіданні Комітету ВРУ з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, законопроект передано на розгляд Верховною Радою. Його прийняття дозволить зменшити навантаження на підприємців.

Джерело Держкомпідприємництво