dozvil news image

Вчора Верховна Рада України ухвалила Закон щодо оптимізації видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"

18 травня 2012

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності"

Законом доповнено Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затверджений Законом "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", новими видами дозвільних документів, отримання яких передбачено Законом "Про захист рослин", а саме: погодження на ввезення на територію України засобів захисту рослин; сертифікат відповідності сільськогосподарської продукції та сировини рослинного походження щодо вмісту в них залишкової кількості пестицидів, агрохімікатів та важких металів; сертифікат про дотримання регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів (тільки регуляторів росту рослин) у сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження.

Також виключено з цього Переліку такі документи, як висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (п. 11 Переліку); погодження асортименту засобів захисту рослин, технічних умов їх виробництва і застосування, плану державних випробувань і реєстрації засобів захисту рослин, переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні, асортименту пестицидів, що завозяться в Україну (п. 87 Переліку).

Внесено й зміни до статті 2 Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо сфери його дії. Зокрема, уточнюється, що видача низки документів дозвільного характеру здійснюється відповідно до цього закону, але з урахуванням особливостей, визначених конкретними законами ("Про захист рослин", "Про автомобільний транспорт", Митним кодексом України та ін).

Відповідний законопроект зареєстровано за №9763.