dozvil news image

Скасовується обмеження щодо добровільної реєстрації платників ПДВ

29 травня 2012

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм»

24 травня 2012 року парламент прийняв в цілому законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» (реєстр. № 9661-д)

Законопроект об’єднує декілька законопроектів (реєстр. №№, 9363, 9446, 9524, 9647, 9727, 9789) на базі поданого Кабінетом Міністрів України проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (реєстр. № 9661).

Прийнятий законопроект скасовує обмеження щодо добровільної реєстрації платниками ПДВ (не тільки в сфері малого бізнесу) та спрощує процедуру реєстрації платників єдиного податку платниками ПДВ,. 

При цьому, скорочено термін реєстрації платниками ПДВ у податкових органах з 10 до 5 робочих днів.

Зміни внесені законопроектом в цілому спрямовані на удосконалення системи податкового адміністрування, передусім, у сфері лібералізації податкових процедур.

Позитивним моментом для бізнесу є норма, що передбачає встановлення до кінця поточного року мораторію на застосування до «спрощенців» штрафних санкцій за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку, що стосуються податкового законодавства.
 

Джерело Держкомпідприємництво