dozvil news image

Принцип "єдиного вікна" значно спростить початок підприємницької діяльності

19 червня 2012

13.06.12 Президентом України був підписаний Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Законом передбачено спрощення процедури державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності по принципу «єдиного вікна». Одними з перших ініціаторів принципу виступала Державна служба України з питань регуляторною політики та розвитку підприємництва, підтримуючи положення законопроекту від самого початку.

«Реєстраційні процедури завжди були головною біллю для підприємців. Застосування принципу «єдиного вікна» значно спрощуватиме початок підприємницької діяльності, і є важливим кроком на зустріч розвитку підприємництва в Україні», - прокоментував Голова Держпідприємництва Михайло Бродський.

Відтепер державний реєстратор при проведенні державної реєстрації підприємців зобов’язаний на наступний робочий день безкоштовно видати виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, де зазначатимуться дані про взяття на облік суб’єкта господарювання у органах державної статистики, Державної податкової служби та Пенсійного фонду України.

При відкритті підприємцями рахунку у банку відтепер достатньо буде пред’явлення такої виписки. 

Закон вступає в дію через 6 місяців після його опублікування.

 Джерело Держкомпідприємництво