dozvil news image

До уваги підприємців! Набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»щодо проведення електронної реєстрації»

17 серпня 2011

13 серпня 2011 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо проведення електронної реєстрації» від 19.10.2010 року №2609-VI.

  Відтепер відповідно до Закону  для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця та подання заяви про резервування найменування юридичної особи можливо надсилати державному реєстратору документи в електронній формі. Разом з тим, зазначені документи необхідно засвідчити електронним цифровим підписом.

  Виключно на паперових носіях, без подання електронних документів, буде здійснюватися подання документів для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, так само, як і подання документів для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу підприємця.

  При цьому, згідно з Законом спеціально уповноважений орган з питань державної реєстрації (а саме – Деркомпідприємництво) має розробити та розмістити на своєму офіційному веб-сайті в Інтернеті всю необхідну інформацію щодо електронного формату вихідних документів (на основі відкритого стандарту XML), а також програми формування та подання документів, необхідних суб'єкту підприємницької діяльності для проведення реєстрації, та забезпечити безоплатний доступ до них.


Довідково

В м. Харкові державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців здійснює Департамент державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців Харківської міської ради, який розташовано за адресою 61068, м . Харків, просп.Московський, 96-а