dozvil news image

Єдиний дозвільний центр розширює перелік електронних послуг

27 червня 2012

 Розширене засідання Регіональної ради підприємців пройшло сьогодні, 27 червня, у Харківській облдержадміністрації.


Темою засідання стало впровадження Інтернет-сервісів у підприємницьку діяльність як важливого елементу підвищення ефективності ведення бізнесу. Також розглянули питання використання механізму електронної звітності та вільного розповсюдження електронних ключів, упровадження системи документообігу «Електронний кабінет».

Заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Тетяна Чечетова-Терашвілі повідомила, що електронні кабінети на сайті Єдиного дозвільного центру працюють ще з березня. «Ця система дає підприємцям змогу консультуватися в питаннях отримання документів дозвільного характеру, переглядати стан поданої документації, на якому вона етапі і в якого виконавця перебуває. Крім того, в електронному кабінеті можна оперативно переглянути відповідь: якщо він позитивний, то відразу почати працювати, а якщо є зауваження - почати їх усувати. Ця система виключає людський фактор, корупційні прояви в розгляді та проходженні документації, підвищує оперативність усієї процедури», - зазначила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Вона також повідомила, що в Єдиному дозвільному центрі передбачена і подача документів в електронному вигляді з електронним цифровим підписом. Але чинне законодавство вимагає наявність паперового варіанту дозвільної документації. Тому центр уже подав свої пропозиції до Києва, щоб внести відповідні зміни в Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Також Тетяна Чечетова-Терашвілі повідомила, що тепер у Єдиному дозвільному центрі впроваджують можливість попереднього запису на подачу документів. Ця послуга спрямована на тих підприємців, робочий день яких щільно розписаний.
 
Джерело Харківська міська рада