dozvil news image

Припинити підприємницьку діяльність фізичних осіб – підприємців буде простіше

27 липня 2012

 З метою одержання зауважень та пропозицій від громадян та їх об’єднань Міністерство юстиції виносить на обговорення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заявницького принципу державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників», розроблений для істотного полегшення процедури припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників.

Зазначений законопроект пропонує скасувати двоетапну процедуру припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників та полегшити її таким чином, що підприємцю досить буде лише подати заяву у формі реєстраційної картки державному реєстратору і таке припинення негайно буде зареєстроване.

Наразі існує двоетапна процедура припинення підприємницької діяльності для вказаної категорії підприємців. На першому етапі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців вноситься запис про рішення фізичної особи – підприємця щодо припинення підприємницької діяльності, на другому етапі (не раніше закінчення строку пред’явлення вимог кредиторів) – запис про проведення державної реєстрації припинення.

З проектом Закону можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції України у рубриці «Обговорюємо законопроекти».

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України прийматимуться Міністерством юстиції України протягом місяця з дня оприлюднення на адресу: 01001, м. Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції України, Департамент взаємодії з органами влади (адреса електронної пошти: fedkovych@minjust.gov.ua) та Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва на адресу: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 (адреса електронної пошти: inform@dkrp.gov.ua).