dozvil news image

Паперові виписки з Держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців замінять електроними

27 липня 2012

 У Верховній Раді зареєстрований урядовий законопроект № 11002, яким пропонується замінити паперові виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців отриманням відповідної інформації через інтернет - на офіційному веб-сайті головного органу держполітики у сфері реєстрації.

  Таким чином, буде можливо в режимі реального часу отримувати необхідну інформацію про юридичних особ і фізичних осіб-підприємців, яка є актуальною на момент запиту, чого не можна досягти за допомогою паперових документів. Що особливо важливе, нові правила дозволять зменшити фінансове навантаження на українських підприємців і заощадити їх час.

  На теперішній час органи держвлади надають суб'єктами господарювання виписки з реєстру, зокрема, для отримання ліцензій, документів дозвільного характеру, для підтвердження державної реєстрації та інше. В той же час, наказом Мінюсту від 19 серпня 2011 року вже передбачено доступ в Єдиний держреєстр через веб-сайт, а 18 листопада 2011 ухвалений Закон, яким передбачається надання відомостей, що містяться в реєстрі, в електронному вигляді для органів державної влади.

Джерело ЛігаЗакон