dozvil news image

Керівники всіх дозвільних центрів України ознайомилися з харківським ЄДЦ

15 серпня 2012

Керівники всіх дозвільних центрів України сьогодні, 15 серпня, відвідали Єдиний дозвільний центр Харкова.

Екскурсія по центру відбулася в рамках Всеукраїнського семінару для державних адміністраторів, який пройде завтра.

Ознайомила учасників заходу з центром заступник директора департаменту - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Представники українських ЄДЦ почули про функції, структуру, методи роботи, послуги центру, ознайомилися з роботою державних адміністраторів. За словами Тетяни Чечетової-Терашвілі, тепер в установі 27 таких працівників. Восени підприємців обслуговуватиме вже 31 державний адміністратор.

«Міністерство економіки визначило Харків як перше місто, яке в повній мірі реалізувало проект дозвільного центру такого зразка. А це і методологічна база, і робота з суб'єктами господарювання», - зазначила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Як повідомив організатор семінару Володимир Бурий, Харків обрали тому, що харківський центр - один з найкращих і може бути взірцем для інших подібних установ в Україні.

«Багато речей в інших центрах тільки задекларовано, у Харкові це все запроваджено. Люди повинні побачити практику, де це все працює», - підкреслив Володимир Бурий.

Зазначимо, що за сім місяців 2012 року в Єдиний дозвільний центр звернулися 54 тис. підприємців, що на 40% більше порівнянно з аналогічним періодом 2011 року. Щомісяця центр обслуговує близько 9 тис. звернень. Один адміністратор обслуговує в середньому близько 15 заявок на день.

Джерело сайт Хірківської міської ради 

ФОТО