dozvil news image

У Харкові пройшов міжнародний економічний форум

10 вересня 2012

IV Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»  пройшов 7 вересня, у Харкові. 

від Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України взяли участь: голова агентства Владислав Каськів, директор Департаменту національних та інвестиційних проектів Юрій Гусєв, директор Департаменту державної інвестиційної політики та регіонального розвитку Василь Федюк, директор Департаменту «Єдиного інвестиційного вікна» (InvestUkraine) Сергій Євтушенко.

Співорганізаторами Форуму виступили  Держінвестпроект, Харківська облдержадміністрація, Харківська міськрада та провідна консалтингова компанія світу «PricewaterhouseCoopers».

У Форумі взяли участь представники дипломатичних місій з 16 країн, іноземні делегації з 7 регіонів-партнерів Харківської області та 4 міст-партнерів м. Харкова, топ-менеджмент інвестиційних фондів і банків, керівники органів місцевого самоврядування, науковці і бізнесмени – ініціатори інвестиційних проектів, представники фінансово-промислових груп, зацікавлених у інвестиційній діяльності у Харківській області. У роботі Форуму взяла участь велика делегація Федерації роботодавців України на чолі з головою Ради Федерації роботодавців Дмитром Фірташем. Загальна кількість фахівців, які брали участь у розгляді актуальних питань інноваційно-інвестиційного розвитку України на трьох майданчиках Форуму, склала понад 500 учасників.

Насиченість програми Форуму демонструють теми пленарних засідань та панельних дискусій: «Стратегія економічних реформ», «Харківська область і м. Харків – створення ефективних механізмів взаємодії з інвесторами», «Інвестиції в інновації», «Високопродуктивне сільське господарство»,«Проекти підвищення конкурентоспроможності м. Харкова та Харківського регіону»,«Ефективний міський розвиток: містобудування, інфраструктура, інноваційний підхід у реформуванні житлово-комунального господарства», «Харківський регіон – підтримка малого і середнього бізнесу», «Будуємо країну майбутнього: час дій».

Ще однією важливою подією під час Форуму стало підведення підсумків Міжнародного конкурсу інвестиційних та інноваційних проектів «Харківські ініціативи», в якому взяло участь 245 проектів, і нагородження медалями і дипломами 23-х його переможців. Конкурс не лише дозволив визначити перспективні напрямки розвитку десяти кластерів, сформованих у Харківській області, а й став значним стимулом для загальної активізації діяльності менеджменту компаній в інноваційній і інвестиційній сферах.

Проведення Форуму дало можливість отримати суттєві результати. Це підписання угоди про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, яка визначила 10 головних напрямків співпраці з реалізації Національних проектів на території Харківської області і 7 регіональних інвестиційних проектів, на яких буде сконцентровано спільні зусилля. Крім того Держінвестпроект підписав меморандум про співробітництво з Харківською міською радою, в якому відобразив план заходів, спрямованих на підтримку економічного розвитку територіальної громади м. Харків і підвищення рейтингу інвестиційної привабливості міста.

На Форумі також було підписано меморандум про співробітництво та координацію дій між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською міською радою та консалтинговою компанією «ПрайсуотерхаусКуперс», що ставить на меті прискорення втілення концепцій інвестиційних проектів, затверджених Радою вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації, та сприяння у проведенні заходів міжнародного характеру.