dozvil news image

Держінвестпроект та Міськрада Харкова підписала меморандум про співпрацю

10 вересня 2012

Підписання відбулося в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». З боку Держінвестпроекту документ підписав його голова Владислав Каськів, з боку міської ради - Харківський міський голова Геннадій Кернес.
За словами сторін, меморандум про співпрацю уклали для активізації інвестиційної діяльності в Харкові і залучення інвестицій в економічний розвиток міста. Документ передбачає співпрацю для поліпшення інвестиційного клімату, залучення інвестицій, підготовки та реалізації в Харкові національних проектів.
Сторони планують співпрацювати для впровадження та реалізації Національних проектів України, виконання Доручення Президента України «Про прискорення реалізації національних проектів, визначення нових пріоритетів та розширення переліку національних проектів з урахуванням актуальних завдань з відновлення економічного зростання і модернізації економіки держави». Серед інших напрямків співпраці - упровадження принципу «Єдиного вікна» при підготовці та реалізації Національних та інвестиційних проектів у Харкові, формування баз даних інвестиційних проектів, формування інвестиційного паспорту Харкова, організація та проведення спільних заходів економічного та інвестиційного спрямування, а також розвиток інвестиційної інфраструктури.
Зі свого боку Харків зобов'язується брати участь у підготовці Національних проектів, здійсненні комплексу заходів, потрібних для реалізації таких проектів, як «Енергія природи», «Нове життя», «Відкритий світ», «Чисте місто», «Індустріальні парки України», «Місто майбутнього», «Якісна вода», «Своєчасна допомога».