dozvil news image

Операції вітчизняних суб’єктів господарювання з компаніями, зареєстрованими в офшорних зонах, пропонується додатково оподатковувати

14 вересня 2012

Держпідприємництво погодило проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» та проект розпорядження Кабміну «Про перелік офшорних зон для справляння збору на обов’язкове державне пенсійне страхування».

Мінсоцполітики пропонує оподатковувати операції вітчизняних суб’єктів господарювання з компаніями, зареєстрованими в офшорних зонах, запровадивши для них збір на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за ставками 12% і 5%. Кошти від цього податку перераховуватимуться до Пенсійного фонду. А це, як раніше зазначало Міністерство, близько 2 млрд. грн., які підуть на пенсії українцям.

Перелік офшорних зон для справляння збору на обов’язкове державне пенсійне страхування передбачається затвердити проектом розпорядження Кабміну. До нього включено 70 офшорних юрисдикцій. Вони визначені на підставі переліків, затверджених Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та країн – членів СНД: Росії, Білорусії, Казахстану.

Перелік офшорних зон для справляння збору на обов’язкове державне пенсійне страхування –

http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=141185&cat_id=102036