dozvil news image

Народні обранці проголосували «за» скасування декларації про відповідність

04 жовтня 2012

Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування реєстрації декларації про відповідність» (№11242) знайшов необхідну підтримку в депутатів і був прийнятий в цілому.

Аналогічні закони вже неодноразово вносились Урядом до Парламенту, але не набирали необхідної кількості голосів. Оскільки Держпідприємництво України намагається притримуватись та впроваджувати європейський досвід, зазначена ініціатива була одразу підтримана Службою. Численна кількість листів направлялась Держпідприємництвом до вищих органів влади.

Раніше, Голова Держпідприємництва Михайло Бродський зазначав: «У Європі така реєстрація вже давно скасована. І Україна повинна її скасувати, відповідно до зобов'язань, взятих при вступі до СОТ. Сьогодні процес реєстрації призводить до невиправданих витрат часу і коштів для бізнесу».

Підтриманий парламентарями Закон спрямований на запобігання невиправданим додатковим витратам часу і коштів виробниками – суб’єктами господарювання на реєстрацію декларацій під час введення продукції в обіг. Даний акт гармонізує Закон України “Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності” із законодавством Європейського Союзу.

«Закон позитивно вплине на ведення бізнесу в Україні і дасть можливість нашій державі займати вищу сходинку в рейтингу «Doing Business» - коментує Голова Служби.