dozvil news image

Уряд схвалив законопроект "Про метрологію та метрологічну діяльність"

15 жовтня 2012


10 жовтня 2012 року Уряд схвалив законопроект «Про метрологію та метрологічну діяльність», розроблений Мінекономрозвитку за участі європейських експертів та представників центральних органів виконавчої влади.

Основною метою даного законопроекту є застосування в Україні підходів і практик у сфері метрології, що властиві країнам з ринковою економікою, та інтеграція України у світовий та європейський економічний простір. Зокрема, законопроект «Про метрологію та метрологічну діяльність» запроваджує визначення понять, що містяться в документах Міжнародної організації законодавчої метрології..

Запровадження положень проекту закону сприятиме гармонізації законодавчих актів з документами Міжнародної організації законодавчої метрології (OIML), актами законодавства Європейського Союзу з питань метрології та документами Європейської співпраці із законодавчої метрології (WELMEC), а також розмежуванню регуляторних, наглядових (контрольних) та господарських функцій у сфері метрології. Реалізація законопроекту дозволить звузити сферу нормативного регулювання метрологічної діяльності, а також розширити застосовування механізмів акредитації для підтвердження компетенції суб’єктів, що здійснюють метрологічну діяльність тощо. 

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі