dozvil news image

Дві угоди про співпрацю в Центрі надання адміністративних послуг Харкова підписали сьогодні, 18 жовтня, у Харківській міській рад

18 жовтня 2012

Дві угоди про співпрацю в Центрі надання адміністративних послуг Харкова підписали сьогодні, 18 жовтня, у Харківській міській раді.

У підписанні документа, згідно з яким Центр надання адміністративних послуг обслуговуватиме структурні підрозділи облдержадміністрації, брали участь Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова ХОДА Михайло Добкін.

Також під час заходу було підписано ще один документ про співпрацю в Центрі надання адмінпослуг. Угоду, що передбачає надання таких послуг за принципом організаційної єдності, Геннадій Кернес підписав з керівниками 11 установ - суб'єктів надання адміністративних послуг.

«Сьогодні вчергове Харків продемонстрував своє ставлення до розвитку бізнесу і підприємництва. Сьогодні підприємці вже можуть користуватися певними преференціями, коли приходять в Єдиний дозвільний центр та отримують усі послуги, які дають можливість розвивати бізнес. Відповідно ми дали можливість людям повірити в те, що вони можуть займатися своєю справою. А сьогодні ми робимо крок до того, що в регіоні працюватиме система єдності. Це важливо для нашого економічного розвитку», - підкреслив міський голова.

Він нагадав, що в грудні 2010 року було підписано угоду про спільну роботу в Єдиному дозвільному центрі. У березні 2012 року ратифіковано Меморандум про співпрацю з Харківською облдержадміністрацією, на підставі якого центр набув статусу регіонального.

Михайло Добкін зазначив, що сьогоднішнє підписання - ще один крок, спрямований до спрощення оформлення дозвільної документації, щоб допомогти бізнесу нашого регіону. «Дуже важливо, щоб бізнес, використовуючи свої можливості, рекламував харківський регіон по всій Україні. Тоді приплив інвестицій збільшиться в кілька разів, що приведе до збільшення робочих місць і надходжень до бюджетів усіх рівнів. Це, у свою чергу, дасть можливість розв'язати багато проблем», - додав голова ХОДА.

Він зазначив, що тепер центр надаватиме додаткові послуги, такі як постановка на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, отримання різних посвідчень, подовження дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Загальна кількість послуг становитиме 220. За словами Михайла Добкіна, це дасть можливість виключити корупційну складову і створити цивілізовані умови для отримання документів жителям міста й області.

Довідка. Центр надання адміністративних послуг Харкова - робочий орган Харківської міської ради. Адмінпослуги надаються через адміністратора, який взаємодіє із суб'єктами надання адміністративних послуг. Центр пропонує громадянам швидкі, спрощені та орієнтовані на споживача сервіси, роботу організавано за принципом «єдиного міжвідомчого вікна».

Угоду про співпрацю в Центрі надання адміністративних послуг Харкова з надання адміністративних послуг за принципом організаційної єдності було підписано з такими суб'єктами надання адміністративних послуг:
- державне підприємство «Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»;
- управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області;
- Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області;
- Головне управління Держкомзему у Харківській області;
- Головне управління Держтехногенбезпеки в Харківській області;
- інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області;
- служба автомобільних доріг у Харківській області;
- Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства;
- Харківське міське управління Головного управління Держтехногенбезпеки в Харківській області;
- управління Держкомзему в місті Харкові;
 -  ХМУ ГУ МВС України в Харківській області. 

ВІДЕО