dozvil news image

Китайська делегація відвідала Єдиний дозвільний центр Харкова

18 жовтня 2012

Делегація з міста-побратима Цзінань (Китайська Народна Республіка) сьогодні, 18 жовтня, відвідала харківський Єдиний дозвільний центр.

Делегація на чолі із заступником мера Цзінаня Чжаном Хайбо перебуває в Харкові з нагоди п'ятиріччя встановлення побратимських зв'язків між містами.

Екскурсію по ЄДЦ для китайських гостей провела заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Тетяна Чечетова-Терашвілі. Делегація ознайомилася з роботою Єдиного дозвільного центру, з принципами обслуговування відвідувачів та асортиментом адміністративних послуг, надаваних у центрі.

Заступник мера Цзінаня Чжан Хайбо зазначив, що в нього на батьківщині вже існує подібна адміністративна практика надання послуг населенню. Він підкреслив, що в КНР є аналогічні центри, куди звертається безліч підприємців. Чжан Хайбо високо оцінив роботу харківського Єдиного дозвільного центру та уточнив, що єдине побажання - прискорити прийом відвідувачів.

«Приїзд делегацій з далекого зарубіжжя дає змогу продемонструвати наші переваги, почути думку гостей про роботу центру та їхні побажання, які, безумовно, ми врахуємо. Перш ніж відкритися, ми вивчали досвід провідних країн, у тому числі і сінгапурський, де впроваджена система повного електронного документообігу. Наш центр також прагне до повної віртуалізації процесу надання документів. Для цього ми не тільки впроваджуємо в себе певні технологічні процеси, але і пишемо пропозиції на центральному рівні, щоб їх включили в розробку законодавчої бази», - підкреслила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

ФОТО