dozvil news image

Роз’яснення з питань ліквідації та перереєстрації підприємств

23 жовтня 2012

Державна реєстраційна служба України надала роз’яснення з питань ліквідації та перереєстрації підприємств
Поділитись:

Стосовно ліквідації підприємств

(ЛИСТ від 08.05.2012 р. N 851/22-12-7.2)

Відповідно до процедури, суд, який приймає рішення про порушення справи про банкрутство: розпорядження, санацію, ліквідацію, направляє державному реєстратору судові рішення. Державний реєстратор, отримавши рішення суду щодо визнання юридичної особи банкрутом із зазначенням відомостей про ліквідатора, вносить до Єдиного державного реєстру відповідний запис із зазначенням відомостей про ліквідатора.

У витязі та виписці з Єдиного державного реєстру будуть зазначені дані про перебування юридичної особи в процесі банкрутства та про ліквідатора.

Стосовно внесення змін до відомостей про юридичну особу

(ЛИСТ від 27.07.2012 р. N 1958-7.2/13-12)

Відповідно до законодавства, штампи для проставляння державним реєстратором відміток на установчих документах при проведенні реєстраційних дій проставляються на титульному аркуші установчих документів юридичної особи, засвідчуються підписом державного реєстратора та скріплюються його гербовою печаткою.

На дублікаті оригіналів установчих документів, який юрособа надає для проведення держреєстрації змін до них, держреєстратор проставляє штамп «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи ПРОВЕДЕНО».

Такий штамп не проставляється на копії опублікованого в спеціалізованому друкованому ЗМІ повідомленні про втрату всіх або частини оригіналів установчих документів, оскільки такий документ не є установчим.

Листи