dozvil news image

Уряд ухвалив рішення про спрощення дозвільних процедур за рахунок розширення прав суб'єктів господарювання щодо провадження господарської діяльності

26 жовтня 2012

Прес-служба Мінекономрозвитку



Урядом внесено зміни до Переліку певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства. Відповідний проект постанови прийнято сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України.

Основною метою документа є спрощення дозвільних процедур за рахунок розширення прав суб’єктів господарювання щодо провадження господарської діяльності на підставі подання декларації.

Чинний Перелік складається з 95 видів дій або діяльності, які не можуть провадитися на підставі декларації. Проектом пропонується його скоротити на 43, що у повній мірі відповідає завданням Національного плану.

Виконання постанови дасть змогу перевести на декларативний принцип, зокрема в агробізнесі: зберігання та переробку зерна; експортно-імпортні операції із зерном та продуктами його переробки; виробництво та реалізацію насіння і садивного матеріалу;

в інших сферах: розроблення, впровадження та використання енергозберігаючих заходів та енергоефективних проектів; відкриття вантажних митних комплексів, автопортів, авто терміналів; діяльність, пов'язану з туристичним супроводом; виконання робіт до будівництва об'єкта: підготовку земельної ділянки, влаштування огородження будівельного майданчика, підведення тимчасових інженерних мереж, улаштування під'їзних шляхів тощо.

Реалізація постанови сприятиме покращенню бізнес-клімату за рахунок зменшення адміністративного тиску на суб’єктів господарювання та упорядкування і спрощення дозвільних процедур.