dozvil news image

У Єдиному дозвільному центрі планують створити віртуальний офіс

08 вересня 2011

Електронні кабінети можуть з'явитися в Єдиному дозвільному центрі Харкова вже цієї осені.

Про це повідомила заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Тетяна Чечетова-Терашвілі 8 вересня в прес-центрі Харківської міської ради.
Мета створення електронних кабінетів - скоротити строки подання заяви підприємцями. Вони зможуть, не виходячи з дому, відіслати свою заявку, яку прийме адміністратор ЄДЦ.
«Ми вже реалізували перший етап цього пректу - створили інформаційний портал. Працює сайт, програма, що дає змогу вести електронний журнал консультацій. Таким чином, ми можемо бачити, що цікавить підприємців нашого міста. Ця програма дозволяє відстежувати строки виконання документів. Тепер ми формуємо електронну базу даних документів», - зазначила заступник директора департаменту Тетяна Чечетова-Терашвілі.
Другим етапом програми стане створення віртуального офісу, коли суб'єкт господарювання зможе крім заявки надсилати в електронному вигляд й документи, які потрібно подати на отримання дозволу. Це буде ще один крок до створення віртуального Єдиного дозвільного центру. «Тоді ми зможемо в електронному вигляді пересилати ці документи дозвільним органам на виконання. До слова, дозвільні органи і зараз мають віддалений доступ до нашої бази даних. Вона створена на основі новітніх інформаційно-технологічних досягнень і дасть нам змогу працювати на якісно новому рівні», - додала начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Тетяна Чечетова-Терашвілі.
 

Джерело: Харківська міська рада