dozvil news image

З'явився сайт з системою відеоконференцій для оперативних консультацій з бізнесом

01 листопада 2012

Сучасний механізм впливу українських підприємців на владу запустила Громадська рада при Держпідприємництві. Для активізації та об'єднання зусиль представників бізнесу створено інформаційно-аналітичний web-портал, який дозволить кожному не тільки отримати актуальну інформацію, але й стати реальним учасником у процесах формування та реалізаціі державної політики в Україні.

Участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики - це найрезультативніший шлях, яким треба йти для створення в країні сприятливих умов для ведення бізнесу. Хто, як не самі підприємці, найкраще знає на своєму особистому досвіді недосконалість чинного законодавства? Хто ще може відчути і розповісти в деталях про проблеми, з якими доводиться зіткнутися при веденні господарської діяльності?

Щоб влада змогла почути думку представників малого та середнього бізнесу в серпні 2012 року при Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва було створено Громадську раду. Очолив новостворену організацію заступник голови експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві, президент Союзу кризових менеджерів України Павло Міхайліді. А правління Ради сформовано з відомих й авторитетних лідерів українського бізнесу, якими з самого початку роботи заданий курс на інформаційну відкритість і доступність зворотного зв'язку з підприємцями.

І ось, через кілька місяців продуктивної роботи, в роботу запущено інформаційно-аналітичний web-портал Громадської ради при Держпідприємництві для представників бізнесу, доступний за адресою: www.gromrada.biz. Але і до цього моменту всі новини Ради публікувалися на сторінці Facebook, які будуть оновлюватися й надалі, а також є дуже зручним способом отримання інформації для користувачів цієї соціальної мережі.

На новому порталі підприємці знайдуть відповіді на всі можливі запитання: Яким чином можна внести зміни в закон, щоб працювати стало легше? Як уникнути неправомірних дій з боку органів нагляду і контролю при проведенні перевірок? Хто і над чим працює в Громадській раді при Держпідприємництві? Чи можна стати членом ради, щоб максимально оперативно, а головне результативно просувати свої інтереси?

А навіть якщо залишаться додаткові питання, то завдяки розділу «Контакти» або «Прес-центр» їх зможе задовольнити найвимогливіший відвідувач. На кожен лист по e-mail буде відправлена персональна відповідь або запрошення на особисту зустріч, якщо підприємець надасть оформлену пропозицію співпраці або ініціативу щодо зміни в законодавство.

Живим учасником процесу формування регуляторної політики зможе стати кожен представник бізнес-середовища взявши участь у круглих столах та нарадах Ради. Інформацію про вже проведені зустрічі можна знайти на сайті в розділі «Заходи», а також почитати розділ «Новини Громадської ради», щоб зрозуміти ідеї та позиції обстоювані керівництвом організації.

При бажанні бути присутнім або виступити на черговій конференції або круглому столі потрібно стежити за публікаціями у розділі «Анонси заходів». Заяву про участь можна відправити на e-mail або повідомити за контактним телефоном, вказаним на сайті Ради. Там же можна вивчити інформацію про вже створені галузеві і регіональні експертні групи, і приєднатися до вже наявних або стати ініціатором появи нової.

Щоб всі члени Громадської ради та просто активні підприємці, лідери громадських організацій бізнесу з усіх регіонів України, могли оперативно виходити на зв'язок - впроваджена новітня система on-line відеоконференцій, в якій можуть взяти участь одночасно близько 10 000 чоловік. Це дозволить скоротити витрати на відрядження і проводити експертні наради сидячи за своїм комп'ютером у будь-якому куточку країни.

«Після низки поїздок регіонами України ми переконалися, що середній клас, який складають підприємці - це могутня сила, і тільки ця сила зможе змінити нашу країну. Тому Громадська рада при Держпідприємництві будує реальний простий механізм взаємодії бізнесу і влади з обов'язковим елементом: відкритою інформаційною політикою. Цей механізм уже працює і набиратиме обертів, якщо підприємці будуть активно приєднуватися до нашої роботи, адже ми всі разом зацікавлені в тому, щоб вести бізнес у нашій країні було легко і прибутково», - прокоментував глава Ради Павло Міхайліді.