dozvil news image

Запрошуємо до обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту)»

09 листопада 2012

Пропозиції до законопроекту надсилати на електронну адресу dozvil@dozvil.kh.ua (контактний тел:760 70 42)

Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту)».

Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», а саме пунктом 2 частини 4 статті 40 передбачена можливість замовника не залучатись до пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту у разі будівництва об’єктів медичного і оздоровчого призначення. Зазначене положення Закону не дає чіткого визначення об’єктів, що можуть бути віднесені до будівель медичного і оздоровчого призначення. Таким чином, дана норма Закону на практиці дає можливість зловживання замовниками, використовуючи об’єкти будівництва не за цільовим призначенням.

Проектом Закону вносяться зміни до Закону, якими визначається виключний перелік об’єктів медичного та оздоровчого призначення, до яких відносяться будівлі лікарень, поліклінік, медичних лабораторій, з метою запобігання зловживань щодо пайової участі зі сторони замовників, у разі будівництва об’єктів та розвитку інфраструктури.

 

 

Ознайомитися із законопроектом http://www.dkrp.gov.ua/info/680