dozvil news image

Президент: Покращення ділового та інвестиційного клімату є одним із ключових напрямів реформ в Україні

09 листопада 2012

 

      Одним із ключових напрямів програми реформ в Україні є створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, покращення ділового та інвестиційного клімату в країні. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на Українсько-кіпрському бізнес-форумі в Нікосії.

     За словами Глави держави, завдяки реалізації реформ суттєво вдосконалено регуляторне середовище: в рази зменшено кількість документів дозвільного характеру, впорядковано взаємовідносини між контролюючими органами та суб’єктами підприємництва. «У рамках податкової реформи запроваджено низку стимулюючих преференцій для інвесторів, зокрема щодо поступового зниження податку на прибуток, автоматичного відшкодування ПДВ, встановлено пільгові умови оподаткування прибутку підприємств в окремих сферах діяльності», - сказав Віктор Янукович.

    Він також додав, що Україна здійснює серйозну корекцію митної політики, зокрема, з 1 червня цього року набув чинності новий Митний кодекс, розроблений відповідно до світових стандартів.

     Глава держави звернув увагу, що з метою безпосереднього діалогу влади та бізнесу успішно функціонує Рада вітчизняних та іноземних інвесторів, до складу якої увійшли керівники провідних українських та іноземних компаній.