dozvil news image

Американці високо оцінили роботу Центру адміністративних послуг у Харкові

14 листопада 2012

Заступник сіті-менеджера Цинциннаті Скотт Стайлз сьогодні, 14 листопада, відвідав Центр надання адміністративних послуг міста Харкова.

З роботою установи, у тому числі і Єдиного дозвільного центру, американського гостя ознайомила заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Тетяна Чечетова-Терашвілі. Вона розповіла, що в ЄДЦ підприємець в короткі строки може отримати всі потрібні дозволи.

«Щоб прискорити видачу документів, ми максимально автоматизували проходження по всіх інстанціях. Наше стратегічне завдання на майбутнє - повністю віртуалізувати процес видачі дозволів, що виключить участь виконавців у цьому процесі, тобто людина, не виходячи з будинку або офісу, зможе отримувати всі дозволи. Ми першими в Україні запровадили систему електронної взаємодії між заявником і виконавцем, першими об'єднали обласний та міський рівні надання адміністративних послуг. Ми і далі намагаємося впроваджувати реформаторські напрямки. Наш досвід переймали багато міст України, у тому числі Київ», - розповіла Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Скотт Стайлз, у свою чергу, також високо оцінив роботу центру. Він повідомив, що в Цинциннаті такий центр працює вже сім років, і його робота постійно вдосконалюється.

«Коли я сюди зайшов, то відразу побачив дуже багато схожого на наш центр у Цинциннаті. Тут виконано велику роботу, у вас дійсно можна багато чому повчитися у створенні подібних центрів. Тут усе зручно, люди можуть інтуїтивно переміщатися в будівлі і легко знаходити те, що їм потрібно. У цілому ж, робота такого центру є дуже важливою для стимулювання до створення бізнесу, залучення іноземних інвестицій. Це важливо і в Америці, і в Україні. Створення і робота таких центрів сприяє розвитку бізнес-середовища», - зазначив Скотт Стайлз.