dozvil news image

Микола Азаров доручив прискорити роботу зі створення мережі "єдиних вікон"

03 січня 2013

В усіх великих обласних центрах та містах створено 103 центри надання адміністративних послуг, що дає можливість отримувати їх за принципом «єдиного вікна». На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 3 січня 2013 року.

 Глава Уряду доручив прискорити цю роботу, відповідальність за яку покладено на Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула.

  «Треба значно прискорити цю роботу зі створення мережі в усіх регіонах», - сказав Микола Азаров.

 Прем’єр-міністр наголосив, що з 1 січня 2013 року припинено надання низки платних адміністративних послуг. Наприклад, відомості до реєстрів та інших інформаційних баз адміністративних органів вносяться безкоштовно, запроваджено автоматизований доступ адміністраторів до необхідної для надання адміністративних послуг інформації.

 Водночас запроваджено пілотний проект Єдиного державного порталу адміністративних послуг, а також забезпечення електронного обігу документів, що використовуються під час надання адміністративних послуг. У процесі роботи відбувається постійне вдосконалення системи.

 За словами Миколи Азарова, коли система запрацює на 100%, отримання різних довідок та виписок, яке раніше займало тижні та місяці, стане справою кількох годин чи навіть хвилин.

 «Нововведення значно спрощують життя та діяльність як бізнесу, так і громадянам у різних сферах», - підкреслив Микола Азаров.