dozvil news image

В Запоріжжі відкрився Единий дозвільний центр

17 жовтня 2011

 

14.10 2011 р. делегація міста Харкова на чолі із заступником директора департаменту - начальником управління підприємництва та дозвільних процедур Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради Тетяною Михайлівною Чечетовою-Терашвілі, взяла участь в урочистому відкритті Єдиного дозвільного центру для підприємців в м. Запоріжжя.

У церемонії відкриття центру взяли участь голова Запорізької державної адміністрації Борис Петров, Запорізький міський голова Олександр Сін, голова Запорізької обласної ради Павло Матвієнко, перший заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Галина Яцишина, директор Департаменту дозвільної  системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв.

З травня 2011 р. в м. Харкові працює оновлений Єдиний дозвільний центр, який став флагманом нормативного урегулювання, вдосконалення, гармонізації українського законодавства у сфері дозвільної системи відповідно до європейських стандартів. Представники Запорізького дозвільного центру неодноразово відвідували Єдиний дозвільний центр, в роботі якого є певні відмінності та нюанси, які дають йому змогу працювати більш  ефективно, ніж інші українські дозвільні центри. Зокрема, колегами перейнято досвід унікального організаційного принципу об’єднання місцевих та регіональних дозвільних органів в одному місці, а також особливу методологію роботи з документацією, технічні новації тощо. Міська влада м. Запоріжжя висловила слова вдячності керівництву Харківської області та міста за допомогу у набутті досвіду з організації та функціонування такого центру.

Довідка: З міського бюджету м. Запоріжжя виділено близько 700, 0 тис. грн. на відкриття зазначеного центру. Центр створений на базі відділу по роботі з документами дозвільного характеру управління розвитку підприємництва та дозвільних процедур міської ради. Підприємців будуть обслуговувати 8 державних адміністраторів та представники 19 дозвільних структур.

Для порівняння: Оновлений Єдиний дозвільний центр в м. Харкові відкрився 30 травня 2011р. Його роботу забезпечують 17 державних адміністраторів та представники 26 дозвільних органів, які за принципом організаційної єдності здійснюють видачу близько 70 видів документів дозвільного характеру. Також в роботі центру задіяні представники 11 комунальних підприємств, організацій та установ, що погоджують документи, без наявності яких суб’єкт господарювання не може провадити господарську діяльність.  На відкриття зазначеного центру виділено більш ніж 2 млн грн. з міського та обласного бюджетів.

Фото