dozvil news image

Кабінет міністрів назвав Єдиний дозвільний центр Харкова кращим в Україні

21 лютого 2013

Харківський Єдиний дозвільний центр за підсумками роботи в 2012 році визнаний Кабінетом міністрів України кращим в країні.

Про це сьогодні, 21 лютого, в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та Харківської регіональної ради за участі міністра доходів і сборів України Олександра Клименка повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За його інформацією, у Харкові для забезпечення надання якісних послуг підприємцям регіону було створено мережу дозвільних центрів. Протягом 2012 року в дозвільні центри звернулося близько 120 тис. суб'єктів господарювання.

«Центрами було видано 53,78 тис. дозвільних документів, надано більше 40 тис. консультацій. За підсумками рейтингової оцінки Кабінету Міністрів України у 2012 році Єдиний дозвільний центр Харкова був визнаний кращим в Україні, набравши максимальну кількість балів», - підкреслив Юрій Сапронов.

Заступник голови ХОДА зазначив, що ефективна робота дозвільних центрів свідчить про зростання сприятливої ​​обстановки для ведення бізнесу в регіоні.

Як зазначив міністр доходів і сборів, кожен, хто відкриває власну справу, має відчути, що держава для нього помічник, а не конкурент. Тільки такий підхід гарантує прихід інвестицій, увагу бізнесу до перспективних ідей. «Сьогодні уряд і міністерство готове надати професійну допомогу в будь-яких питаннях регіональної політики. Ми повинні діяти узгоджено, щоб підвищувати конкурентоспроможність регіону і держави. Харків, як центр інновацій та інтелекту, повинен не просто приєднатися до цього процесу, а бути основним його хедлайнером», - Олександр Клименко.